I uke 14 skulle elevene på matfag lage små filmer om hva som kjennetegner et godt fysisk arbeidsmiljø i sitt yrkesfag. Dette innebar at de ble delt i små grupper, og oppsøkte kjøkken, bakeri, slakteri for å filme aktiviteten der. Noen valgte å filme reelle situasjoner de mente var eksempel på f.eks god ergonomi, mens andre iscenesatte noe. Vel «hjemme» i klasserommet, var det tid for redigering av film. Apples app iMovie ble benyttet til dette. Elevene har ikke fått opplæring i bruk av appen, men var rimelig selvgående i redigeringen, og produktet ble fint.
Neste gang en slik økt skal gjennomføres, vil jeg nok i tillegg be ungdommen om å legge på fortellerstemme på klippene, i et forsøk på å øke læringsutbyttet for dem selv og seerne.
Under er læreplanmålene man delvis dekker i en slik oppgave.
Fra plan i matfag:
-Finne ut hva som utgjør et godt arbeidsmiljø i butikkslakter- og bakerfaget
Fra plan i samfunnsfag:
-Reflektere over verdien av å ha et arbeid og hva som kjennetegner et godt arbeidsmiljø
– Kristian Fredrik Jørgensen